25 Eylül 2012 Salı

Adalet, hukuk ve dürüstlük adına "bir ümit ışığı"...

Prof. Dr. Ayşegül Akbay Yarpuzlu
Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı
Ülkemizdeki Liberal Düşünce akımları içinde çok saygın bir yere sahip; Özellikle insan hakları, adalet, hukuk ve bilinçli yönetim (yönetim bilimi) alanındaki çalışmaları ile tanınan bilim insanı, Sayın Prof. Dr. Ayşegül Akbay Yarpuzlu; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunu bildirdi ve; 
"Beytepe Üçüncü Etap Toplu Konut Alanı'nın imar planlarındaki değişiklikler nedeniyle başlatılan, soruşturmada, Büyükşehir Belediye Başkanı İ. Melih Gökçek hakkında "haksız kazanç sağlama" ve "görevi kötüye kullanma" iddiaları üzerine ilk açıklamasını yaptı.     
Konuyla ilgili açıklamasında "Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı" Prof. Dr. Ayşegül Akbay Yarpuzlu: 
"Bu ve benzeri rüşvet, iltimas, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddialarının Ankara’da yıllardır bitmek bilmediğini; Ankara’lıların artık güvenilir, temiz, dürüst ve şeffaf bir yönetim istediklerini hatırlatarak, bir süre önce Çankaya Belediyesi hakkında çıkan rüşvet iddiaları gibi, bu kere de Melih Gökçek ve Belediye Meclisi üyelerinin tamamı hakkında açılan soruşturma hakkında sorumlulardan net açıklamalar beklediğini" söyledi. (25.09.2012)
Prof. Dr. Ayşegül Akbay Yarpuzlu
İ l e t i ş i m:
Cep: 0-530-9283959
Web: liberalpolitika.blogspot.com
***
BİR YORUM, ÖNERİ VE KATKI VAR...

{HaberPOSTA} - ANKARA, Adalet, hukuk ve dürüstlük adına "bir ümit ışığı"...‏
Gürbüz Güvendag - Kime: gercek.demokrat@hotmail.com, aysegulkarpuzlu@gmail.com
*
Yolsuzluk ve Devlet hazinesinin kotu yönetimi, bir insanlık sucudur,
Devlet hazinesi, Milletin ortak serveti, bir takım yollarla  kucuk bir azınlıgın cebine gidiyorsa, bu halkın fakru zaruret icinde kıvranmasına sebeb olur.
Plansız sehirlesme, rant olayı, birilerinin partizanca zengin edilmesi, ulkelerin fakirlesmesine, halkın bir sekilde ezilmesine  sebep olur.
Haksızlık, adaletsizlik kol gezer.
Bakın Guney Dogu’da onlarca genc, acımasızca katlediliyorsa bunun en buyuk sebebi,  yeterli donanımın askerlere verilmemesidir.Dolmusla asker sevkedilirse, alev topu ile gencecik cocukları yakarlar. Karakollarınızın olmayısı, yeterli gözetleme imkanınızın bulunmaması, bolgenin ve sınırların korunmaması,o bolgede uretimin yapılmaması hep, yolsuzluk dolayısı ile ulke kaynaklarının carcur edilmesinden kaynaklanmaktadır.
Bir arkadasım anlattı,bir dostu,belediyeden is almaktadır.Kredi almıstır. Belediye baskanı bunu telefondan arar, sana bu isleri kim veriyor söyliyeceksin der. Arkadası,isim vermez ve bu kisiyi batırırlar.
Yahu, su belediye baskanına bak, kontrolu dısında, ihale kabul etmiyor diyor.
Her kimki, yolsuzluga, haksızlıga karsı cıkıyor, o bu memleket icin ulvi bir görev yapıyordur, vatanı savunuyordur.
Bugun, iktidardan yana belediyeler icin sorusturma yok, muhalif belediyeler de ise en kucuk bir iddia ile insanlar zindana atılıyor.
Musluman ulkelerde en cok okunan kitab ,Kavgam mıs.
Hitlerin yargısız infazları, cok begeniliyormus.
Bizde de Stalini mahkemelrine bir hayranlık var galiba.
Sayın, Hocamıza hurmetler sunarım.
Gurbuz GÜVENDAĞ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder