24 Nisan 2014 Perşembe

Türk Parlamenterler Birliği onursal başkanı Hasan Korkmazcan’dan “ABD senatosuna muhtıra gibi uyarı.”

Türk Parlamenterler Birliği (TPB) onursal başkanı Hasan Korkmazcan’dan
“ABD senatosuna muhtıra gibi uyarı.”
İşte Ermenistan ve Erivan metrosu!...
TPB Onursal Başkanı ve TBMM E.Başkanvekili Hasan Korkmazcan “ABD senatosunda gündeme getirilen 24 Nisan Ermeni yalanı olan soykırım iddiaları “ üzerine çok sert bir yazılı açıklama yayınladı.
Korkmazcan, tarihe atıf yaparak ABD senatosunun her yıl Türk milleti ve Türkiye Cumhuriyeti ‘nin onurunu dikkate almaksızın yaptığı hataları tekrar etmesini 2005 yılında bizzat ABD Başkanı BUSH tarafından cevaplandırılan mektubuyla destekleyerek “ABD devletinin resmi görüşünün, ABD’li Senatörlerle örtüşmediğini açıkladı.”
Hasan Korkmazcan’ın yazılı açıklaması şöyle;
“AKP iktidarının milli davalarımıza kayıtsızlığı, milletimize ve devletimize düşman odakların cüretini pervasızlık derecesine getirmiştir. İktidar, Türkiye aleyhindeki birçok projeye göz yumarak ya da destek vererek karşı tarafların işbirlikçisi konumuna düşmüştür.
Doğu Akdeniz’de İsrail, Rum, Yunan üçlüsü ABD ve AB desteğiyle Türkiye’yi dışlayan bir statüko inşa etmekte, PKK fiili bir koalisyon ortağı olarak iktidarla kan üzerinden pazarlık yapmaktadır.
Bütün bu gelişmelerde İktidarın işbirliğinden cesaret alanlar şunu unutmamalıdır: Türk milleti hukuk ve insanlık dışı hiçbir oldubittiyi kabul etmez. İşbirlikçi iktidarlardan alınan haksız tavizler yok hükmündedir. Gasp ve Şantaj yoluyla kurulan statükolar sonuç olarak yıkılacaktır.
Türk Milleti, bugünkü iktidar yöneticilerinin kişisel çaresizlikten ya da Türk düşmanlarıyla “TEVHİD ETTİKLERİ” kişisel çıkarlarından yararlanmaya kalkışanları not etmektedir.
Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı olarak dünyanın birçok ülkesindeki Türkiye aleyhine yapılan çalışmalara karşı ilgili devlet, hükümet ve parlamento yetkililerini uyarmak üzere defalarca konuları izah eden mektuplarla görüşlerimizi bildirmiştik.
Bunlardan bir tanesi 18 Nisan 2005 tarihinde zamanın ABD Başkanı George W.Bush’a göndermiş olduğum uyarı mektubudur. O günkü ABD Başkanı Bush’a yazmış olduğum mektuba ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından resmi olarak verilen cevap şöyledir.
Elimde bulunan tarihi belgeyi kamuoyunun bilgisine özetle sunuyorum:
“Sayın Başkan Korkmazcan,
Başkan George W.Bush’a yazmış olduğunuz, 20 Yüzyılın başlarında gerçekleşen tarihi olayların yeniden incelenmesi ile ilgili Türkiye’nin son adımlarını içeren mektubunuz için teşekkür ederiz.
TBMM’nin dünya arşivleri üzerinde yeniden çalışılması konusundaki atılımını destekliyoruz. Ortak tarihleriyle ilgili olarak Ermeni ve Türk hükümetleri ile sivil toplum aktörlerinin akademik, sivil toplum ve diplomatik düzeyde tartışmalarını destekliyoruz.
Bu önemli atılımı benim dikkatime sunmanızdan dolayı teşekkür ederim. ABD-Türkiye ile ilişkilerini güçlendirmek ve ortak amaçları doğrultusunda birlikte hareket etme düşüncesindedir.” ABD Başkanı George W.Bush. Adına cevap verilmiştir.
ABD’Lİ SENATÖRLER BU DURUMA AÇIKLAMA GETİRMELİDİR.
ABD’li senatörler sözde Ermeni soykırımı iddialarıyla ilgili olarak 2014 yılında değişen şeyin ne olduğunu açıklamak zorundadır. ABD’li senatörlerin Türkiye Cumhuriyeti devleti ve Türk milletine düşmanlığı nedir?
ABD’nin resmi politikasını ortaya koyan bu belgenin yazıldığı tarihten sonra tek bir yeni gelişme olmuştur. O da AİHM’in  Perinçek-İsviçre davasında verdiği karardır. AİHM kararı soykırım yalanını çürüten, uluslar arası bağlayıcılık taşıyan bir mahkeme hükmüdür.
ABD’li Senatörlerin şimdiki yetkili çevrelerin suskunluğunu değil, Perinçek’in meydan okuması sonucu AİHM kararıyla oluşan hukuki durumu dikkate almaları zorunludur.
Siyasi irade her şeyi bir kenara bırakarak Türk Milleti ve Türkiye Cumhuriyeti’nin onuruna kast eden bu oyunu derhal bozmalıdır.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder