3 Mayıs 2017 Çarşamba

“Çarşıya kadar değil, pazara kadar değil, mezara kadar.... "

DP’YE İHANET EDERKEN AYDIN MENDERES DE BÖYLE DEMİŞTİ: “Çarşıya kadar değil, pazara kadar değil, mezara kadar Refah Partiliyim!..”
Şimdi RTE “Pazara kadar değil, mezara kadar” diyor…
Erdoğan üstlerini çizdi 'islamcı yol arkadaşları' bombası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'deki 'yol arkadaşlığı' ve 'İslamcılık' tartışmalarına ilişkin sessizliğini bozdu. Uçakta konuşan Erdoğan, 'pazara kadar değil mezara kadar gidilir' diyerek bazı isimleri çizdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan partisini geçmişte destekleyenlerin şimdi aynı tavrı göstermediklerini söyleyerek, "yol arkadaşıysan pazara kadar değil mezara kadar gidilir." dedi. Erdoğan ayrıca "AK Parti'de İslamcılar dışlanıyor" iddialarıyla ilgili olarak "İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Tekkeye mürit aramıyoruz ki." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı, Hindistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Son günlerde Mavi Marmara ile medyada gündeme oturan‘İslamcılık’ ve ‘siyasette yol arkadaşlığı’  tartışmalarına kadar pek çok konuda önemli mesajlar verdi.
Gazetecilerin "AK Parti’yi destekleyen yazarlar arasında, daha çok Türkiye’nin yeni dönemde nasıl bir dış politika vizyonu takip edeceği üzerinden çıkan bir tartışma var. Aynı günlerde özellikle Avrupa’dan ve NATO’dan önemli ve olumlu mesajlar geldi, Avrupa kurumlarının önde gelen bazı liderleri sizden randevu istedi. Görüşünüz nedir?" sorusuna Erdoğan şu yanıtı verdi:
"İBRELERİ DEĞİŞTİ"
"Burada iki ayrı soru var. Birinci konuya açıklık getirmem lazım. Bahsettikleriniz arasında, kurucusu olduğum partiyi geçmişte desteklemiş olanlar bulunabilir. Ama desteklerini daha sonra da aynen sürdürdüklerini düşünmüyorum. Daha sonra ibreleri değişti.
"YOL ARKADAŞIYSAN PAZARA KADAR DEĞİL MEZARA KADAR GİDİLİR"
Yol arkadaşlığı, gönül arkadaşlığı önemlidir. Yol arkadaşıysan, pazara kadar değil mezara kadar gidilir. Bunların bir kısmı pazara kadar geldiler, sonra trenden indiler. Hele son dönemde çok çirkin, kabul edemeyeceğimiz yaklaşımlara şahit olduk. Bu bir defa yolda, çizgide istikrarsızlıktır. Sırat-ı müstakim’den sapmadır.
"TEKKEYE MÜRİT ARAMIYORUZ"
‘İslamcı olanlar atılıyor, İslamcı olmayanlar getiriliyor’ deniyor. Birsiyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Tekkeye mürit aramıyoruz ki. Siyasi parti için esas olan, dürüst, ilkeli, vatanını milletini seven, parti ilkelerine uyacak insan aramaktır.
BAZILARI ŞİRAZESİNDEN ÇIKARDI
Yapılması gereken budur. Ama bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı. İşi, kendi doğrularını benimseyen, belirledikleri çerçevede kalan insanları ‘doğru’, onun dışındaki insanları da ‘yanlış’ addetme noktasına getirdiler. Oysa kimsenin böyle bir hakkı yok. Onların da böyle bir hakları, yetkileri yok; benim de. Kaldı ki ebedi âlemin ölçüsü hiçbirimizin elinde değil. Kimse bunu teraziye çıkarmasın. Çok ağır olacak ama, uluhiyet davasına da kimse girmesin..."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder