1 Ekim 2012 Pazartesi

‘Darbelerin zeminini medya hazırlar’ Hasan Korkmazcan


‘Darbelerin zeminini medya hazırlar’
Hasan KORMAZCAN
Türk Parlâmenterler Birliği
Genel Başkanı
Türk Parlamenterler Birliği 
Genel Başkanı 
Hasan Korkmazcan.
12 Mart muhtırasında hazırlanan metnin TBMM’de okunmasına tek başına karşı çıkan dönemin milletvekillerinden Türkiye Parlamenterler Birliği Başkanı Hasan Korkmazcan, cuntaların darbe yaparken yararlandığı en önemli unsurun medya olduğunu söyledi.
Bu duruma defalarca bire bir şahit olduğunu anlatan Korkmazcan, “12 Mart’ın, özellikle de 9 Mart darbe girişiminin önemli hazırlayıcıları medya mensuplarıdır.” dedi. Türk medyasında darbecilik ve antidemokratik girişimlere destek verenlerin bugün de olduğuna dikkat çekerek, basın mensuplarının ‘gazetecilik faaliyeti ile karıştıkları suçlardan dolayı yargılanmalarını’ birbirinden ayırmak gerektiğini vurguladı.
Cihan Haber Ajansı’na konuşan Hasan Korkmazcan, medyanın darbelere zemin hazırlanmasında önemli roller oynadığını söyledi. Bu duruma defalarca bire bir şahit olduğunu anlattı. Şunları söyledi:
“12 Mart’ın özellikle de 9 Mart darbe girişiminin önemli hazırlayıcıları medya mensuplarıdır. Bu daha sonra kendi itirafları ile ortaya çıktı. 12 Mart’ta adeta bayram eden bir grup vardı muhtıra verildi diye… Yani bizleri hedef gösteren ve sakıncalı olarak bu işe direnenleri hedef gösterenler vardı. Adeta ‘bunları niye toplamıyorsunuz. Niye susturmuyorsunuz?’ diyenler vardı.”
Hasan Korkmazcan, Türk medyasının darbecilik ve antidemokratik girişimler konusunda bugün de benzer teşebbüslerin olduğuna işaret etti. Medyada hâlâ bazı gazetecilerin bu kafa yapısına sahip olduğunu anlattı. Korkmazcan, “Geçmişte yaşananlardan ders alınmamış. Bağımsız gazetecilik ilkelerinden uzaklaşanlar var. Eskiden manipüle edilmeden yazılar okuyorduk. En azından tarafsız görünmeye çalışıyorlardı. Ama şimdi bunu görmek çok zor.” diye konuştu. Korkmazcan, gazetecilerin, gazetecilik faaliyeti ile karıştıkları suçlardan dolayı yargılanmalarını birbirinden ayırmak gerektiğini sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder